Kardiološki pregled
sa EKG monitoringom

Klinika

Kardiološki pregled obavljaju naši vrhunski specijalisti kardiolozi-internste koji na osnovu anamneze i detaljnog kliničkog pregleda, uz korišćenje najsavremenijih dijagnostičkih aparata, postavljaju tačnu dijagnozu bolesti i propisuju odgovarajuću terapiju. Stanja i bolesti koje se analiziraju na kardiološkom pregledu su: stezanje u grudima (nejasna bol u grudima), povišen krvni pritisak (arterijska hipertenzija), ishemija srca - problem infarkta srčanog mišića ili angine pektoris, popuštanje srčanog mišića, nepravilan rad srca i osjećaj lupanja i preskakanja srca (aritmija), iznenadne promene krvnog pritiska, nejasne nesvestice, osećaj nedostatka vazduha - gušenja, vrtoglavice i urođene mane srca.

EKG monitoring predstavlja EKG u trajanju od 30-45 minuta. Često nam dolaze pacijenti koji se žale na preskakanja srca, ili na ubrzan srčani rad, a da pri tom raniji EKG zapisi nisu pokazali poremećaje srčanog ritma. To se dešava zato što pacijenti baš u trenutku kada im je rađen EKG nisu imali aritmiju, a trajanje trake EKG zapisa je samo nekoliko sekundi.

Kada takvog pacijenta prikopčamo na monitoring u trajanju od pola sata, skoro u 70% slučajeva otkrivamo tip poremećaja srčanog ritma.

Monitoriranje pacijenta značajno je i u slučaju poremećaja sprovođenja tranzitornog tipa, ishemijske bolesti srca...

Klinika
Radno vreme
  • Ponedeljak - Petak
    08:00 - 19.00
  • Subota
    08:00 - 14.00
  • Nedelja
    Ne radimo
Potrebna Vam je pomoć?

Besplatno kardiološko savetovalište sredom od 15h do 17h.

Kontakt detalji